onsdag 10 september 2014

Res på dig :)

Barn är i många avseenden fantastiska. De har en inneboende vilja att lära sig saker. Att inte ge upp efter 1, 10, 100 försök. Vilken gåva. Är man vuxen ramlar man på andra sätt. Ibland klarar man att resa sig av sig själv. Lite som när man snubblar & slår sig, snabbt kolla var det nån som såg & sen låtsas som om inget hände & fortsätta. Ibland går det inte att resa sig direkt. Man blir liggande ett tag. Sörjer kanske. Så en dag återkommer kraft & man reser sig. Frågan är då om man kan, vill & vågar försöka igen.
Igår träffade jag en kvinna som brann. Hon hade samma livslust & kraft som ett barn. När jag frågade tror du verkligen att det kommer fungera svarade hon utan tvekan. Det ska fungera, det kommer att fungera. Hon sa det med en sådan självklarhet att jag trodde henne. Hon & de som väljer att tro att det går kommer resa sig varje gång de faller.
Vill du något & du mår bra av det våga tro att det kommer att fungera. Blir det inte exakt som du tänkt dig ge inte upp. Ingen lär sig att gå utan att ramla. Hitta kraften, hitta stödet, hitta modet. Är du inte redan på väg så här får du en hand. Våga ta den våga res på dig :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar